Výstava plazů

V pondělí 7.10.2024 dopoledne navštívila školu paní Renáta Kopanicová Mikulášová se svou úžasnou sbírkou plazů. Přivezla s sebou ještěry, hady a želvy – kdyby mohla, přivezla by i krokodýly! 

Během tří hodin studenti celé školy zažili nezapomenutelné chvíle při přímém kontaktu se suchozemskou želvou, několika korálovkami (Lampropeltis), dvěma agamami vousatými (Pogona vitticeps) a dalšími úžasnými tvory. Několik odvážlivců si vzalo do ruky nebo si pověsilo na krk sedmnáctiletou krajtu mřížkovanou (Python reticulatus). Gekoni pak předvedli své šplhací umění na skle okna, což zvládají díky tomu, že jejich prsty jsou hustě poseté jemnými keratinovými chloupky – sétami. 

Moc děkujeme paní Renátě Kopanicové Mikulášové za fascinující výklad a ukázku svleček, trusu a vajíček plazů. Byla to krásná tečka ke Světovému dni zvířat.

Speciální poděkování patří i Anně Rakové, která měla přednášky pro sekundy a sexty a ukázala nám, co to je canisterapie se svým psem. A nesmíme zapomenout na paní Haušbauerovou, která nás odborně uvedla do tohoto tématu ukázkou štěněte ve výcviku.

Děkujeme i všem studentům, kteří přinesli na výstavu zvířat své mazlíčky, a učitelům za spolupráci při organizaci Světového dne zvířat.

Mgr. Nina Ludvíková

150 150 Výstava plazů 2024-10-08